Kvällens pass är avklarat. Fokuset var på ben, mage och rygg denna gång, jag fick sällskap av Elin. Det ger alltid lite extra att ha med sig någon tycker jag, den där sista pushen som en bra träningskompis kan ge är oslagbar.
 
En bra magövning med en träningskompis.
Den ena står i plankan, den andra gör situps på en pilatesboll. Bestäm antal situps, vi körde 3x15, stå i plankan medan träningskompisen gör situpsen, byt sedan. Känns det inte i magen efteråt, höj antalet. Fega inte.
Övningen går utan problem att göra hemma. Test av bra pilatesbollar hittar ni här.
Denna bollen finns att köpa på tidningen Topphälsas hemsida för 99 kr. Har ingen aning om hur bra den är men snart ska jag ha en i min ägo. De har även ett erbjudande nu (om det fortfarande finns kvar för jag beställde för ett tag sedan) där du kan få 3 nummer av Topphälsa, bollen och något mer för samma pris. 
 
Kram Rebecka
Jag tycker att Runkeeper är den absolut bästa tränings-och hälsoapp som jag har testat. Ett bra tips är att lägga upp en utmaning: 100 km gång på 2 månader? Kunna springa 1 mil innan 25 maj? Välj något som du tror att du kan klara men ändå känns lite utmanande! 
Under resans gång kommer du att få peppande mail med hur långt du har kommit och det är lättare att försöka hitta "tiden" till att träna med ett mål.
 
Att göra av med energi ger energi. Kvällens promenad på 6 km var riktigt härlig, nöjd och glad ska nu jag sätta mig i soffan och ta det lugnt.
Så glöm inte, känner ni er trötta gå ut och gå. Eller spring. Frisk luft och lite endorfiner gör vem som helst glad och pigg.
Kram Rebecka
 
 
Har preciskommit hem från ett riktigt skönt pass på gymmet. Samma som igår så var jag inte så sugen på att gå dit, men när jag väl var igår gick det riktigt bra. Körde fler övningar än planerat. Blev 4 olika benövningar. 2 olika för axlar och sedan triceps, bröst, sida mage samt 2 rygg. Tror jag fick med allt där. Skön känsla nu iaf. 
 
Kram Lizette


Då vädret fortfarande inte bjuder på löpning ute får man kämpa på gymmet. Idag gick det bra, de första 2 km sprang jag i jämt tempo sedan intervallade jag då jag sprang 45sekunder och hoppade av bandet i 15 sekunder. Mycket bra gick det och försökte pressa upp hastigheten lite mer än vanligt. Så blev 4km jogg och sedan 2km powerwalk eftersom både Rebecka och Elin dök upp så roligare ich prata lite. Men ändå blev det rätt bra tider både på 4km och 6km. Känns bra nu iaf för det var tungt att gå iväg. 
 
Kram Lizette
 
Något som gör mig träningssugen är ett par nya träningsskor. Har jag köpt nya vill jag träna hela tiden och nu finns det så mycket roligt att hitta i butikerna. Mycket färg och man blir glad. Här kommer lite inspiration.
 
 
Nike Free Advantage Fitnesssko 1199:- på Intersport.
 
Reebok Realflex Fusion Training fitnessko 999:- på Intersport.
 
 
Reebok Fueltrain 499:- på Sportamore.
Träningsskor, bloggtips, träning,
 
Ny vecka, nya möjligheter. Jag hoppas på lite sol och några grader varmare, helst lite fler promenader och god mat. Och träning givetvis. Johan tränar inför Göteborgsvarvet och igår sprang båda på gymmet. Jag startade lite tidigare än honom och hade som mål att ligga före honom hela tiden. Så det blev intervallträning och mycket spurtar eftersom jag varvade powerwalk och löpning. Jag har svårt att hålla motivationen uppe ute lite tävling när det kommer till löpning. 5,5km blev det totalt, skönt avslut på förra veckan.
Bild från förra årets Göteborgsvarv.
 
Kram Rebecka
I fredags körde jag och Rebecka en bra benövning. Tänkte visa den i två bilder. Börja med att ha en viktskiva i händerna och stå höftbrett alternativt bredare och med fötterna vinklade lite utåt för att komma åt mer insida lår. Men om vi tar höftbrett så ha tyngden på hälarna och i själva böjen kommer rumpan bak och armarna fram. Tänk på att bli baktunga och knäna får inte hamna framför tårna. Nu är det bara till att köra
 
 
Kram Lizette
Fredag kväll och träningen är gjorde efter en tuff vecka på jobbet. Denna fredsg fick jag träna tillsammans med Rebecka och det är alltid lika kul. Idag började vi med sittande rodd efter det gick vi över till biceps (se bild). Efter böev det två sett triceps (se bild). Körde även en övning med ben och axlar i samma. Bra övning även för bålen. Sedan avsluade vi med en till bicepsövning plus plankan och situps på pilatesboll. 
 
Kram och trevlig helg önskar Lizette
Godkväll på er. Jag sitter och tar det lungt i soffan efter en lång arbetsdag. Träningen blev avklarad redan i morse, jag hade sovmorgon och då är det skönt att träna. Fokus var axlar, ben och mage. Jag är ganska svag i axlarna men försöker att bli starkare. Det känns extra viktigt att träna eftersom jag har ett kontorsjobb. Axelträningen idag såg ut såhär:
Sedan ner igen och börja om från början. Tre gånger tio är lagom, det ska kännas och vara jobbigt annars öka vikten. Lycka till!
Kram Rebecka
 
 
Nu äntligen kommer klippet som vi har lovat, tada! Här har ni videon på den övningen som vi har skrivit om tidigare. Känns det inte jobbigt under passet så har ni för lätta vikter. Videon är från Lofsan (och hennes blogg hittar ni här om ni inte redan läser den).
 
 
 
På lunchrasten idag upptäckte jag märket Only play, ja Only gör som många andra numera också sportkläder. Roligt med lite billigare märken eftersom det är lättare att byta ut kläderna när man tröttnar. Här är några av mina favoriter och om ni inte har dem i någon butik i närheten så finns de på Onlys hemsida att beställa.
Allt som kan motivera till träning är bra. 
 
Kram Rebecka
Jag läste igår om Shapy.se på bloggen Sparkibaken och var tvungen att testa själv. Jag kunde testa några pass gratis vilket är perfekt, precis som när gym brukar ha med en gratis träningsvecka. Deras idé är hemmaträning fast det ska vara som att gå på ett pass på gymmet. Passet som jag provade heter 3 i 1 - Mixklass och består av dans, benstyrka och core. Fördelarna med Shapy är att det är billigare och inte styrt av öppettider utan det ska gå och träna när som helst och var som helst. Och jag tycker att de har lyckats att få till känslan, alla ni som har testa gruppass kommer att känna igen er, instruktörerna är bra och övningarna enkla men jobbiga. Nackdelen är just att inte komma iväg, det är lätt att börja tänka på att måsten som behöver fixas hemma. Jag tycker att ni ska prova, jag gillar att komma iväg och svettas men det är absolut en bra träningsform för er som inte har möjlighet eller gillar hemmaträning. Nu ska jag hoppa in i duschen och få i mig en bit mat efter detta pass.
Kram Rebecka
 
 
 
hemmaträning, shapy.se, test, tips,
Saknar du motivation så tycker jag att dessa två tidningar är perfekta för att hitta motivationen igen. Man blir verkligen supertaggad att träna så fort man läser dom. 
 

Jag har köpt hem lite olika måltidsersättningar i form av bars för att prova, mest till vardagar när jag ska direkt till gymmet efter jobbet. Den som är först ut är Charlotte Perellis Fit & Smart med gojibär och mörk choklad.
Det var inte särskilt mycket bär i men en god smak (mycket nötter och sötma) och jag höll mig mätt relativt länge.
Kostar 10 kr/st på gymgrossisten.se

Kram Rebecka
Femmesnack, Måltidsersättning, Perelli, gymgrossisten,
Vill du ha riktigt härlig träningsvärk i triceps tycker vi att du ska prova denna övning. 

Du behöver:
En pilatesboll
Ett par hantlar (fega inte!)

Såhär gör du:
Lägg dig på rygg med bollen vid skuldrorna, benen ska vara i 90 grader. Lyft vikterna bakåt ned mot golvet och upp igen. Håll överarmarna stilla och pressa armbågarna något mot varandra.

Nike 699 kr på Zalando
Addidas 269 kr (inkl 20% rabatt som gäller nu i helgen) på Sportamore
MXDC 599 kr från Nelly
 
 
 
 
 
 
Igår testade jag Indoor Walking för andra gången. Det var verkligen som jag trodde, det gäller att ge det mer än en chans. Det som peppade mig lite extra var att Lizze, Elin och Ann-Helen var med, allting blir roligare med träningskompisar tycker jag. Anledningen till att jag ville ge det en chans till är för att jag vågar alltid pressa mig själv mer när jag har provat det innan. En annan sak är att jag slipper tänka lika mycket eftersom tekniken sitter kvar från förra gången. Så igår var jag både svettig och nöjd efter passet och idag har jag lite lite träningsvärk. Härligt! 
Bilden kommer härifrån.
Jag och Johan håller på och letar billigare bilförsäkring just nu, än så länge skiljer det 3000 kr om året, sjukt. 
Kram Rebecka
Hade tänkt berätta lite varför jag började med proteinpulver och vilka jag testat. I höstas trappade jag upp mitt tränande och det resulterade i att jag var konstant trött i kroppen. Så jag bestämde mig för att testa Whey-80 och smaken Cookie någonting. Kroppen kändes bättre och resultaten blev lite bättre. Dock tar jag endast proteinpulver vid träning. Kan hända någon gång att det blir i en smoothie men oftast i samband med träning. När det nu var dags att beställa nytt så delade jag och Rebecka på två smaker. Denna gång blev det mintchoklad och päron / vanilj. Båda är mycket goda. Mintchoklad passar jättebra i smoothies. Päron / vanilj passar nästan bäst med vatten tycker jag. Kan verkligen rekommendera alla tre smaker men Cookie och Päron / vanilj kan behöva ha någon att bryta av med. Kram Lizette
Det gäller att försöka ladda och planera inför träning tycker jag. I dag fick jag jobba över (gör inget när man har så härlig och trevliga kunder som jag har) men för att orka och vilja gå till gymmet efteråt planerade jag för det. Det gjorde jag genom att äta ordentligt både på lunchen och mellanmålet. Ett extra dragplåster är att Micka börjar på Motiva idag och vem tackar nej till en träningskompis?
Kram Rebecka
 
Ps. Granny smith är min favoritsort bland alla äpplen
 
Söndagar tycker jag är den bästa träningsdagen så jag brukar passa på att hinna med så mycket som möjligt. Vi började förmiddagen med en promenad vid havet, så himla härligt. Efter en tur till Växjö och Samarknad för att lämna Anna (så himla dåliga förbindelser till Göteborg föresten, kasst!) så gick jag och Johan till gymmet. Vi körde uppvärmning på löpbandet i 5 minuter och sedan benpress, därefter baksida lår. Ett stort plus är att jag ökade på rodden idag till 30 kg, tidigare har jag kört 25 kg. Det känns alltid bra att öka vikterna. Axlar, vader, bröst och mage fick sig också en omgång. Passet var något ostrukturerat fast jag känner mig trött efteråt.
Ha en skön kväll,
Kram Rebecka
Denna helgen har Anna varit på besök från Göteborg så igår var vi tillsammans i stallet. Hon har bara ridit lite när hon var liten så vi tog det väldigt lugnt. Hon fick prova att skritta lite men höll på att frysa ihjäl. Jag tog en galopp och Hästis blev så glad att det blev bocksprång på bocksprång. Lilla gubben, klart att han blev glad eftersom vädret har varit kasst och det har varit svårt att galoppera den senaste tiden. Synd att jag inte har ett ridhus i närheten.
Annas betyg efter turen till stallet var "Jag är ledsen men jag är verkligen ingen hästtjej". Det är okej, jag gillar henne ändå.
Kram Rebecka
Passade på att gå till gymmet idag. Behövde röra lite på mig. Så joggade 3km på bandet dock latade jag mig lite och hade ingen lutning men det kändes okej ändå. Är så tråkigt att springa på bandet och ute är inget vidare nu, halt. Sedan testade jag dessa två övningar men hoppade över hantlar på den övre övningen. Sedan körde jag även en annan där man jobbar med plankan och rumpan. Jobbigt men skön träning. 
 
Kram Lizette
Smoothie och ägg - I love!

Om ni gillar lakrits prova Hallon, Filmjölk, Mjölk och Lakritspulver (Kung Markatta har ett gjort på laktritsrot)
 
Rastlös efter en hel lång dag på jobbet begav jag mig till gymmet. Klockan halv åtta trodde jag inte att det skulle vara så många där men tji fick jag, gymmet var nästan proppfullt. Härligt att se!
Tanken var att försöka fokusera på benen. Det blev benböj i smithsmaskinen och utfall med hantlar från bänk och sedan sprang jag lite på löpbandet också.
 
 
Jag kände att jag "mesade" lite  och vågade inte lassa på särskilt mycket. Men oj vad det kändes när jag gick upp för trapporna till lägenheten. 
Kram och godnatt
Rebecka
 
Kolsyrat smaksatt vatten är så gott! Hm, kanske borde köpa en kolsyremaskin?
Drick vatten idag men det behöver självklart inte vara kolsyrat.
Då är man precis hemkommen från gymmet. Mycket piggare idag eller iaf än så länge. Var där med E och vi körde en kombinationsövning för hela kroppen. Hittade den på Lofsans blogg (ska komma på hur man länkar via en surfplatta). I övningen kör man i princip hela kroppen. Vi kompletterade sedan med en triceps övning och mer mage. Ska se om vi kan lägga upp övningen den finns på youtube. Kommer i ett senare inlägg men vill nu testa den så hittar ni den om ni söker på "lofsan hantelkombination". 
 
Kram Lizette
Tung i huvudet och allmänt trött, första arbetsdagen efter semestern kändes verkligen när jag kom hem idag. Precis innan vi åkte beställde jag och Lizze två nya smaker på proteinpulver, jag hämtade inte dem då för att jag inte hann med packning och så. Istället för att hamna i soffan bestämde jag mig för att ut och gå, på vägen hämtade jag upp proteinpulverna. Den smaken jag har varit mest sugen på att testa är päron och vanilj. Först reaktionen var positiv, den luktar gott som en piggelin smakar. Den var precis lika god också! För att få känslan av milkshake provade blandade jag den med is, lite lättmjölk och kesella. Testa ni också, har ni andra idéer på hur man kan blanda den (förutom med vatten) får ni gärna kommentera och dela med er.
 
 
Kram Rebecka
proteinpulver, päron, tips, vanilj, whey80,
Att man tror att man kan ha ett normalt liv när man jobbar skift är ju bara till att glömma. Jobbar förmiddag denna vecka och är trött som bara den, att gå upp 04:20 för att ta sig till jobbet känns inte normalt. Eftersom man stiger upp så tidigt är man fruktansvärt trött när man kommer hem och vill inget annat än att sova. Men denna dag försökte jag ta mig till gymmet för att springa lite då jag vet att kroppen inte skulle orka så långt. Blev bara 15min på löpbandet och 5min på roddmaskinen. Det är bättre än ingenting i alla fall. Kondisen kändes bra och hade benen och jag varit piggare så hade det säkert blivit mer tränat. Så i fortsättningen blir det kondis-träning på helgen och de veckor jag är på kontoret. Jag får väl se det såhär att jag går/luffsar och står hela dagarna på jobbet. Min kropp är ju ändå van att bara sitta på jobbdagarna.

Kram Lizette
Ny vecka, nya tag. Jag längtar till gymmet just nu, dag två i bilen gör mig rätt så seg.
Bild från weheartit Kram Rebecka
Hej hej och godmorgon. Sista dagen i Åre idag, i morgon åker vi hem igen. Vi är både lite sega och har tagit sovmorgon. Igår gick det hemskt dåligt för mig, stel som en pinne hela tiden och då funkar det inte att åka. Jag slog dessutom rekord i antal omkullåkningar för hela veckan. Nu är det nya tag som gäller. Kram Rebecka
Godmorgon godmorgon. Idag har vi tagit lite sovmorgon, härligt att sova lite längre. Vi ska strax börja fixa oss inför dagens skidåkning. Fredrik, en kompis ifrån Östersund, kommer att åka med oss idag. Vi ska testa lite nya backar i Tegefjäll istället för Rödkullen och däromkring. Spännande! Igår efter skidåkningen gick vi och utforskade Åre by. Inte särskilt stort men otroligt mysigt med små butiker och all snö gör allt bättre.
Det är nästan så att jag känner för att stanna här. En sak till, kroppen har börjat vänja sig vid skidåkningen, nu har det slutat att göra förbaskat ont hela tiden. Ha en härlig fredag! Kram Rebecka