Dagens skidåkning har varit fantastisk!
Vi har åkt i ett par nya backar med guidning av vår skidlärare och det har gått så mycket bättre än någon annan dag. Kram Rebecka
Vi bestämde oss som jag tidigare berättat att ta två skidlektioner till och det är så värt pengarna. Vår nya skidlärare som heter Christoffer är väldigt pedagogisk och tålmodig, han vågar utmana oss båda. Så idag fick vi prova på lite tuffare backar och öva öva och öva på tekniken. Det är inte lätt mina vänner. Stavarna är just nu lite ivägen för när jag tappar balansen blir jag en liten flaxande fågel. Tänk er då en flaxande fågel med skidstavar. Idag var vi uppe på toppen, vilken otroligt vacker utsikt! Bara den upplevelsen i sig gör resan värd att göra. Jag lyckades köra lite "störtlopp" på vägen ned tillbaka till Rödkullen. Allt jag hade lärt mig försvann och det var bara full fart framåt, inget minne av hur jag ska bromsa eller svänga. Tillslut vid en korsning lyckades jag svänga och landade i den mjuka snön i kanten. Johan sa att Christoffer hade sagt något i stil med "Ojdå" och sedan åkt efter mig. Man får verkligen bjuda på sig själv. Vädret har varit väldigt bra, när vi var uppe på toppen så sken solen, underbart!
Jag vill passa på att hylla min vän och kollega Kajsa för chokladen. God och välbehövlig. Kram på er, Rebecka (aka lilla fågeln)
Den senaste tiden här det inte blivit så mycket träning för mig. Här börjat nytt jobb så har varit mycket med det. Bland annat 2,5 dag i Göteborg förra veckan. Visste då inte om det fanns några träningsmöjliheter plus hur länge vi skulle jobba på dagarna. Denna veckan här jag börjat jobba skift och börjat med eftermiddag. Men i alla fall hunnit med två styrkepass på två veckor. Hoppas på några mer denna veckan. Får lite träning på jobbet då vi står och går hela dagen(14-23). Plus en hel del bärande och packande. Detta är väldigt ovant för mig som här kontorsjobb i vanliga fall. Kram Lizette
Godkväll på er. I morse var det inte lätt att kliva upp, benen gjorde riktigt ont, särskilt knäna och vaderna. Vi har en lång backe upp till busshållplatsen så det var riktigt plågsamt att ta sig upp. Men det gick. Vi hade kollat fel på vår bokning och trodde att det var skidskola idag med så vi begav oss till Rödhacken där vi var igår. När vi väl var på plats visade det sig att vi hade kollat fel när vi bokade. Ingen skada skedd, vi roade oss själva. Det gick bra i princip hela dagen, endast en vurpa var. I början kände jag mig lite rädd igen men efter att ha åkt hela dagen känns det riktigt bra nu. Vi har anmält oss till fortsättningsgruppen efter att vi mötte vår skidlärare, hon tyckte nämligen att vi var redo för det. Så i morgon och på torsdag blir det tre timmar lektion igen. Lika bra att lära sig att åka ordentligt när vi ändå är här.
Lite paus i åkandet
Vi har haft riktigt fint och behagligt väder hela dagen mellan -1 och -3, underbart!
Utsikten från backen är underbar! Kram Rebecka Ps. Smärtan i benen försvann efter ett tag, det är så roligt att åka så det glöms bort.
Idag var det skidpremiär och oj vad roligt det var. Vi bokade skidskola och det var bara vi och två killar som var i samma grupp. Det kändes i princip som en privatlektion. Skidläraren var riktigt bra, hon gick igenom allt steg för steg och peppade oss att våga lite mer. Det känns som att jag är lite koll på "glasstruten" och kan svänga i de flesta fall. Än så länge vågar jag inte åka så fort och jag lyckades trilla omkull tre gånger. Den sista gången var i backen precis utanför stugan och då fastnade jag i staketet till och med. Inte så snyggt precis. Johan åkte i full fart in i ingången till liften och fastnade i någon mjuk skylt. Hela skidbacken stannade upp och undrade hur det gick!? Ingen skada skedd, jag fick hjälpa honom upp bara. Jag missade att säga att det var barnbacken som vi både gjorde dessa snygga vurpor i, dock är vi inte sämst på stället. En del av utbytesstuderna som är här samtidigt åker åt alla håll och kanter och skidlärarna får åka efter dem i full fart när de skrikande försvinner ner i backen.
En sista sak: mina vader är spända som fiolsträngar trots en längre stund i bastun. Inte så skönt. Kram Rebecka
Efter många mil är vi äntligen på plats i den lilla stugan i Åre. Det hann bli mörkt innan vi kom in till byn så det enda som vi har sett är VM-backen. I morgon blir det ändring på det och då gör både jag och Johan premiär i skidbacken. Nu är det dags för lite mat och sedan en promenad. Det är jobbigt att sitta still i bilen i två dagar. Kram Rebecka
 
Förra helgen beställde vi nytt proteinpulver. Denna gången provade vi två nya smaker. Det blev päron/vanilj och mintchoklad. Så nu är det bara till att prova. 
Förra veckan frågade Ann-Helen om jag ville följa med henne på ett indoorwalking pass. Jag har aldrig provat det innan men varför inte? Idag var det alltså dags att testa. För er som inte vad indoorwalking är, tänk er ett spinningpass fast på crosstrainer. 
Dagens pass var i högt tempo och instruktören som var positiv och peppande gjorde att jag orkade lite till. Jag ska ge det några chanser till, spinning hör inte till mina favoriter och det gör inte indoorwalking heller (än så länge i alla fall).
 
Kram Rebecka
Igår var det verkligen härligt väder. Solen sken och det var riktigt krispigt ute. Jag var först ute på en ridtur tillsammans med A, det går mest att skritta just nu vilket gör att det är riktigt kallt efter ett tag. Dagens action var de två pulka åkande barnen som gjorde hästarna livrädda. Båda två gjorde en tvärvändning och ville hem. Allt gick bra och efter det var det en lugn tur. När jag kom hem var mina tår så stelfrusna att det gjorde riktigt ont i duschen. En kvart senare var de normala igen. Usch vad ont det gjorde. 
Det var nog solen och den friska luften som gjorde det för efter jag var riktigt pigg och ville till gymmet. Johan var inte lika pigg men efter lite övertalning gick det bra. Vi fokuserade mycket på armar och passet kändes bra. Dagens miss var att jag nästan tappade en hantel i ansiktet, haha. Fint.

 
 
 
 
Topp 3 av mina favoritbloggar är:
1.
Anna på Trend och Träning bjuder varje dag på glimtar av hennes vardag. Det märks att träning är hennes passion.
2.
Therese är nybliven tvåbarnsmamma som förutom att generöst dela med sig av tips om träning också har skrivit boken Viktigt - från matmissbrukare till träningsförebild.
3.
Olga från Biggest Loser Sverige ger mat och träningstips.
 
Om ni inte läser idag, så bokmärk och läs läs läs.
 
Kram Rebecka
Olgarönnberg, bloggtips, sparibaken, träning,
Igår var jag trött när jag kom hem ifrån jobbet. Möte på möte gör att dagen flyger iväg. Med stämningen på fredagar är alltid bättre, alla är gladare och piggare tycker jag. När jag hade slutat bestämde jag mig för att starta fredagsmyset på gymmet och jag fick Johan att hänga på. 5 km på löparbandet och det blev intervaller. Jag överraskade mig själv med att orka springa längre och snabbare än vanligt. Känslan efteråt är oslagbar, den känslan ger verkligen mersmak. Glada och nöjda kunde vi båda sätta oss i soffan framför Uggly Betty (som vi för tillfället plöjer igenom på Viaplay).
Kram Rebecka
Om snart en vecka åker jag för första gången till Åre för att åka skidor. Eller jag kommer att åka skidor överhuvudtaget för första gången. Det ska bli roligt och spännande och jag hoppas att jag kommer tillbaka hel. Men med skidskola så ska det hela säkert gå vägen.
Det är min utmaning till er alla, prova något nytt i år som ni aldrig har gjort innan.
 
Bilden är ifrån skistar.com
 
Kram Rebecka
Varje torsdag har vi fika på jobbet eftersom vi jobbar en längre dag. En av fördelarna med att jobba på bank. Dagens fika bestod av banan, kesella, trädgårdsbär (hallon, vinbär, björnbär och blåbär), cashewnötter och över allt ringlade jag lite honung. Väldigt gott och väldigt enkelt.
Kram Rebecka
Denna dag blev det gymmet för helkroppsträning. Hade med mig E idag för träning då hon precis skaffat kort. Så det tog lite längre tid men det känns som att man fick sig en genomkörare iaf. Så efter en hel dag på utbildning och dedan gymmet är man nu ganska trött. Tyvärr inga bilder då mobilen hamnade hemma.

Kram Lizette
Då var det tisdahar och det har blivit lite av en jogg-dag för min del. I snart ett år har jag försökt lära mig springa med tanke på vilken bra träning det är. Det går väl sådär om jag ska vara ärlig. Mycket bättre ute än inne iaf. Idag fick det bli inne eftersom vinter kom tillbaka med snö och halka. Tänkte visa för er att alla inte springer jättefort. Så 4km jogg och 2km rodd blev det idag. 
 
Kram Lizette
 
Minst en gång i veckan försöker jag ge mig ut på en ridtur. Jag har turen att få ta hand om denna kille, en pigg och snäll 20-åring. I dagsläget är det mest lugna ridturer med mycket skritt då det är halt och snöigt ute. När våren kommer ska jag träna igen för Maria på Rosagården, jag längtar redan. Än så länge får jag och "hästis" ge oss ut på äventyr i skogen.
 
häst, träning,
Många av kedjorna har erbjudanden på träningskläder just nu. Idag var jag på Åhléns och såg att de har 20 % rabatt på alla nya träningskläder. Yay! Perfekt att peppa igång nya årets träning med med lite nya kläder. Jag har tidigare köpt en sportbehå på Åhléns som har varit toppenbra men denna gång blev det inget köp eftersom jag redan har handlat fyra nya träningstoppar denna månaden.
 
Kram Rebecka
erbjudanden, tips, träningskläder, Åhlens,
Benen fick sig en omgång lördags men största fokus var på överkroppen.  Vi körde flera övningar med kettlebells vilket är första gången för mig (Rebecka), tur att jag har en sådan bra instruktör med mig. Bilder och tips på de övningarna kommer med största säkerhet någon gång. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild: Weheartit
Här är ett bra mellanmål eller enklare lunch. En smoothie på banan, hallon, jordgubbsjoggi(dock bättre naturell joggimen hade inte det hemma), mjölk samt solros- och linfrön. Mycket gott vill jag lova.
Hejsan svejsan!
Idag blev det ett styrkepass på gymmet.

Körde hela kroppen och då:
3 set av varje (10x3)
Benpress
Ovandel rygg
Bröstpress
Axlar
Vader
Triceps
Biceps
Sida magmuskler
Svank på pilates boll
Situp på pilates boll

Detta då med fem minuters uppvärmning på crosstrainern. Passet kändes segt till en början men släppte mot slutet. Kan bero på att jag kände mig pigg men var seg då jag varit iväg med jobbet två dagar på teambuildning med övernattning. Plus att det är första veckan på nya jobbet men mer om det en annan dag.

Kramar/ Lizette
Jag har bestämt mig att varannan torsdag när jag har sovmorgon (för att jag jobbar sent på onsdagen då) ska jag till gymet innan jobbet. Jag började med de nya arbetstiderna i oktober förra året (känns skumt att säga förra året när det är så nära ändå) och hittills har jag lyckats att hålla det. På morgonen är det knappt någon där vilket är skönt ibland.
Hur gick det då? Jo, 4,5 km blev det på löpbandet i morse, hurra hurra för mig!
 
Kram Rebecka